Träna med din hund

Din hund kommer att bli glad och nöjd om du tränar den rätt. Det är ibland svårare än vad du tror eftersom träningen måste anpassas efter många olika faktorer, till exempel hundens fysiska styrka och mentala kapacitet. Du kan ta en titt här för att läsa viktiga fakta.

Tänk noga efter innan du börjar träningen. Vill du lära ut en speciell sak eller ska du koncentrera dig på hundens allmänna kondition? Att lära den konster är roligt för er båda men ibland är fysisk träning viktigare. Att du väljer rätt är betydelsefullt för samspel och kontakt med din hund.

Kommandon är en väldigt stor och populär del av hundens träning. Om den lär sig att sitta, ligga ner eller gå lugnt och fint i koppel så får ni extra roligt tillsammans. Dessutom ökar hundens aktivitet och chanserna att den ska hålla sig frisk förbättras. Men glöm inte att hunden också måste få vara passiv ibland.

Rätt kombination av träning och avkoppling är lika viktig för hundar som för människor. Ta gärna en stunds vila tillsammans med din hund. Ha den liggande på golvet framför fåtöljen som du sitter i eller låt den komma upp i armarna på dig. Visa din hund att ni är oskiljaktiga.