Skaffa hund och katt

Står du i begrepp att skaffa en nya familjemedlemmar i form av en hund och en katt, finns det några saker som kan vara bra att tänka på för att de nya familjemedlemmarna ska känna sig så välkommen som möjligt i sin nya familj. Kanske har du en hund sedan tidigare, och vill nu utöka familjen med en katt, eller är du kattägare som även vill bli hundägare? Då finns det några saker som är viktiga att komma ihåg.

Som hund och katt

Många tror att hundar och katter av naturen helt enkelt inte kommer överens. Detta behöver inte alls vara fallet, och mycket hänger på hur du som djurägare introducerar din hund och din katt för varandra. Katter och hundar fungerar lite olika, men detta behöver inte alls betyda att de inte kan leva tillsammans.

Att skaffa katt först

Många menar att det bästa är att om möjligt skaffa katt först och låta katten få känna sig trygg och hemma innan hunden introduceras. Eftersom hundar av naturen är jägare är det bra om katten har ett utrymme som endast den har tillgång till, och att du har uppsikt över hunden så att den inte jagar katten onödan. Det är bra om djuren är så unga som möjligt när de introduceras för varandra.

Det kan vara svårt att introducera en ung hund för en gammal katt som bott utan andra husdjur i flera år. Eftersom hundar och katter skiljer sig i beteende, så kan det också vara bra om kattlådan har lock så att inte hunden kommer åt denna, och att katten får vara ifred. Om du beaktar djurens olika personlighet, så finns det ingen anledning att det inte ska fungera att skaffa både katt och hund.