Bra att ha till hunden

Som hundägare finns det många produkter man uppmanas skaffa till sig själv, hemmer och inte minst av allt, till hunden. Men det är ofta bra att tänka till och se om man verkligen behöver en del saker.

Pälsvård

Det finns nästan otaliga produkter enbart inom pälsvård, men man behöver egentligen bara fåtal verktyg beroende på vilken hundras man har. Har man till exempel en långhårig hund kan det vara nästan ovärderligt att ha en borste, en kam och/eller en karda. En karda har tänder som en kam, men de ligger inte längst med skaftet utan i 90 grader till den. Dessa är väldigt bra på att reda ut tovor och ta bord redan lös päls.

Hundkläder

Kanske inte det första man tänker på när det kommer till saker man behöver till hunden, men saker som reflexvästar inkluderas i kategorin hundkläder. Bor man i nordliga delar av landen och har en hund utan tjock päls kan det även vara bra att låta hunden ha på sig något för att hålla värmen under promenader på vintern och kanske även hösten. Det finns även flytvästar för hundar för de som planerar att ta med sig hunden till stranden, en kanske till och med på en båt.

Bilbur

Alla som mer eller mindre regelbundet tar med sig hunden i bilen kan dra stor nytta av en bilbur, denna ser till att hunden har sin egen plats och kan säkert resa i bilen. Agria har en hel del bra information allmänt om att resa med hunden, och ger även alternativ för de hundar som inte klarar av bilresor så bra. Kom bara ihåg att huden aldrig ska lämnas ensam i bilen mer än korta stunder, speciellt på sommaren då det snabbt blir väldigt varmt och hundar kan inte göra sig av med värmen tillräckligt snabbt.